Flyttstädning Örnsköldsvik

Vad Ingår i en flyttstädning?

Vad ingår i en Flyttstädning?

Vad som ingår och inte i en flyttstädning du bokar din flyttfirma kan skilja sig åt. Därför är det väldigt viktigt att hålla koll på dels vad som ingår i din flyttstädning, men framförallt viktigt att vara medveten om vilka regler och krav som ställs av din hyresvärd eller vid en bostadsaffär. De flesta städfirmor arbetar på ett liknande sätt, men långt ifrån alla flyttstädningar är kompletta. En vanlig företeelse är att du som kund måste ta med “tillägg” i din beställning av flyttstädning, och således inte får en korrekt offert om du är ute efter en hel flyttstädning.Att hålla koll på detta tycker vi på Flyttstädning Örnsköldsvik är lite onödigt för en konsument som kanske endast gör ett par flyttstädningar i sitt liv, därför har vi valt att alltid erbjuda en kompletta flyttstädning som standard i alla bokningar.

När du bokar en flyttstädning med oss på Flyttstädning Örnsköldsvik så kan du räkna med en sak – “allt ingår”. Självklart kan vi såklart skräddarsy din flyttstädning utöver detta, men om du söker en komplett flyttstädning till ett fast pris så har du kommit helt rätt.

Vad ingår och inte i en flyttstädning

I de allra flesta bohagsflyttar faller flyttstädningen, eller utflyttningsstädning som det ibland kallas, som en obligatorisk del som du som utflyttande part ska hantera.

Det kan komma som ett krav från din hyresvärd eller som något som regleras i ditt försäljningsavtal vid en villa- eller bostadsrättsförsäljning. Tanken med en flyttstädning är att göra bostaden så ren som möjligt inför det att nästkommande boende flyttar in sitt bohag.

Att rengöra hela bostaden och alla ytor är viktigt för hemmets underhåll och det kan också öka livslängden på eventuella vitvaror. I den här artikeln går vi igenom vad som ingår i en flyttstädning och ger dig även tips inför din flyttstädning och vad som kan vara bra att tänka på.

Vad ingår i en flyttstädning av villa och lägenhet vid en bostadsaffär?

Vid en överlåtelse av en villa eller lägenhet regleras ofta ansvaret för flyttstädningen i köpeavtalet. Detta skiljer sig från en hyresrätt där kravet på flyttstädningen kommer från din hyresvärd eller fastighetsägare. Men i princip är dem båda väldigt lika.Generellt innebär det att du som säljare har ansvaret för städningen men att köparen har besiktningsansvar vid nyckelöverlämning. Ibland kan det även vara nedskrivet när du senast måste komma med eventuella synpunkter på städningen. Hos Flyttstädning Örnsköldsvik har du som kund en tvådelad garanti som gäller både för dig och den nya ägaren av bostaden.Nedan följer några delar av vad ingår en flyttstädning.

Flyttstädning av garage

Städning av garage är något som absolut ska ingå i en flyttstädning så vida inte du och din köpare har kommit överens om annat. Däremot kan du behöva nämna detta till Flyttstädning Örnsköldsvik eller din andra städfirma när du begär en offert då det inte ingår i husets boyta eller biyta.

Ugnsrengöring

Ugnsrengöring är ett viktigt och ofta tidskrävande moment vid en flyttstädning. Vid en flyttstädning ska ugnens insida rengöras men också ugnsluckan och eventuella ugnsplåtar tas även här.

Fönsterputsning vid flyttstädning

Bostadens samtliga fönster ska putsas och rengöras, både insidan, utsidan och eventuella mellanfönster. Mitt i vintern och om du bor långt upp i landet kan detta moment försvåras, därför är det viktigt att du har en klar dialog med din hyresvärd eller köpare om hurvida fönsterputs skall genomföras eller inte.

Flyttstädning av balkong

En öppen balkong räcker det med att den bara sopas ur och eventuella räcken ska torkas av. Om balkongen dessutom är inglasad så ska även fönsterputsning utföras på balkongen. Detta är ett av de momenten som INTE ingår i en standard flyttstädning utan måste tas upp vid offertförfrågan hos oss på Flyttstädning Örnsköldsvik

Flyttstädning Badrum

Badrummet är tillsammans med köket den mest omfattande delen av flyttstädningen. Golvbrunnar skall oftast rengöras vid en flyttstädning och givetvis skall alla ytskikt rengöras och avkalkas. Vattenlås och avlopp är inget som kan krävas av din hyresvärd, utan hänvisa då till en Rörmokare. Om du däremot vill så kan vi på Flyttstädning Örnsköldsvik rengöra rören och vattenlåset åt dig, så länge du monterar isär detta på eget bevåd.

Vad ingår inte i en flyttstädning?

Det allra mesta som har med insidan av huset ingår i en flyttstädning. Däremot ingår inte trädgården, förråd, friggebod eller carport som en del av flyttstädningen. Inte heller fasad, taktvätt eller rengöring av trädgårdsgångar ingår i en vanlig flyttstädning. Vi råder dig att läsa mer om vilka krav som ställs av din hyresvärd eller kontaktar oss så går vi igenom det tillsammans. Vi rekommenderar även att du använder dig av ordentligt städmaterial och medel för själva städningen, då det är lätt att det lämnas kvar spår av smuts och kalk, trots att man städat. Flyttstädning Örnsköldsvik använder alltid marknadens mest effektiva rengöringsmedel där vi också kan kombinera med ett miljötänk.

I samtliga utrymmen

Våttorkning av golv
Dammtorkning Tak & Vägg
Torkning av lister & socklar
Element utsida & bakom
Avtorkning av innedörrar
Garderober och klädkamrar rengörs
Fönstertvätt insida
Fönstertvätt utsida och mellan.

Kök

Rengöring av alla ytor
Avkalkning av diskhon
Skåp och luckor rengör
Kyl och frys rengörs in och utvädning samt bakom
Under diskhon
Spis och ugn
Ugnsgaller och ugnsplåtar
Spisfläkt, kåpa och filter.
Diskmaskin

Badrum

Rengöring av alla ytor
Fogar och rör tvättas
Badkar,duschkabin och avkalkas
Golv & Väggar
Skåp och lådor torkas ur
Golvbrunnar rensas
Torktumlare och tvättmaskin

 

Förbered dig inför flyttstädningen!

Förberedelser inför flyttstädningen, oavsett om du skall boka med Flyttstädning Örnsköldsvik, eller om du ska utföra städningen själv.

Tips 1: Håll rent inför flytten

Alla som flyttat har varit med om att man halkar efter med veckostädningen och storstädningen när man är påväg att flytta ur sin bostad, och visst – man kan tumma lite på den på slutet när man mest troligt är upptagen med annat.Men ha i åtanke att det blir en tuffare städning för dig själv och kanske en dyrare kostnad när du anlitar en städfirma.

Tips 2: Införskaffa rätt material

Det blir en otroligt mycket enklare flyttstädning om du använder dig av korrekt städmaterial. Ordentlig rengöring för damm och smuts, specifikt medel för kalkavlagringar i badrummet, och rätt typ av medel för toalett respektive kök.Annat som kan vara värt att införskaffa är ordentliga fönsterskrapor och verktyg för att rengöra ugn och spis.Detta behöver du såklart inte tänka på när du bokar en flyttstädning via oss.

Tips 3: Töm bostaden på möbler i god tid.

Alla har inte lyxen att i lugn och ro kunna flytta över längre tid, utan många flyttar och städar inom loppet av några dagar innan nycklarna skall lämnas över. Men om möjlighet finns, töm bostaden på möbler och lösöre minst ett par dagar innan flyttstädningen ska utföras, och flyttstädningen i sin tur städas ett par dagar innan nyckelöverlämningen.

Detta för att upptäcka eventuella skador eller slitage som kan behöva åtgärdas innan besiktning, och givetvis för att ge mer tid för själva städningen om något område skulle uppkomma är svårare att få bort.

Bokar du via Flyttstädning Örnsköldsvik rekommenderar vi att boka städningen 1-3 dagar innan nyckelöverlämning, så om mot förmodan något skulle ta längre tid eller missas så finns tid att åtgärda.

Tips 4: Frosta av Kyl & Frys i god tid

Städfirman kräver oftast att kylen och frysen är avfrostad innan de påbörjar sitt arbete. När du avfrostar frysen är det väldigt viktigt att du tänker på att vatten kan rinna ut på båda sidor. Ett tips är att lägga ut en handduk framför kylen och frysen för att undvika fuktskador på golvet. Om du även önskar städning under kyl och frys, behöver du dra ut dessa innan städfirman påbörjar sitt arbete.

Tips 4: Lämna kvar belysning

En vanlig blunder är att man tar med sig all belysningen i flytten, och när man sen återvänder för att städa efter jobbet så är det kolsvart i hela bostaden! Detta uppskattas även av städfirman, även om de flesta har med sig egen arbetsbelysning.

Boka din flyttstädning

Vi förstår att kravlistan på en flyttstädning kan verka lite överväldigande – men oroa dig inte, det är absolut görbart . Men visst vore det skönt att lämna bort arbetet till proffsen?

Ta kontakt med oss idag på Flyttstädning Örnsköldsvik för en helt kostnadsfri offert på din flyttstädning så återkommer vi inom kort!